Dirigent

Gert J. Hans (geb. 1958 in Zwolle)
werd op 15-jarige leeftijd aangenomen op het conservatorium in Zwolle.Hij studeerde hier orgel, piano en koordirektie. Hij behaalde de diploma’s DM (Docerend Musicus) en UM (Uitvoerend Musicus). Van 1981 tot 1989 was hij orgel- en pianodocent aan de muziekschool in Woerden. In deze periode concerteerde  hij regelmatig  als organist en pianist zowel solistisch als begeleider van vocalisten en instrumentalisten. In 1990 begon hij serieus met het dirigeren van koren. In 1992 behaalde hij in Utrecht bij Oane Wierdsma en Jos van Velthoven zijn diploma koordirectie. Daarna studeerde hij nog 2 jaar koor- en orkestdirectie bij de bekende koorpedagoog Joop Schets en kerkmuziek bij Wim Kloppenburg. Tegelijkertijd volgde hij 5 jaar zanglessen bij de sopraan Lyda van Tol. Hij volgde verschillende cursussen koordirectie en orkestdirectie. Gert  is dirigent van 4 Koren. Met deze koren verzorgt hij concerten in binnen- en buitenland met a-capella programma’s tot en met de grote koorwerken met orkest.In zijn woonplaats Wilnis heeft hij een muzieklespraktijk als orgel-, pianodocent en docent koordirectie en koorscholing.

HB7_7866

 

 

 

 

 

HB7_7682 HB7_7685 HB7_7687

Begeleiding

MartenTilstraMarten Tilstra (1979) studeerde Nederlands aan de Universiteit Utrecht.
Daarnaast speelt hij al vanaf zijn jeugd piano.
Hij volgde lessen bij zijn vader, Wiebe Tilstra en Rob Harris. Hij studeerde piano aan het conservatorium van Utrecht, aanvankelijk bij Alwin Bär en vanaf 2000 bij Kyoko Hashimoto. In maart 2004 won Marten de tweede prijs in de Noordelijke Regionale Finale van het Prinses Christina Concours. In het seizoen 2000-2001 soleerde hij bij het Fries Jeugd Harmonie Orkest met het pianoconcert van Kees Vlak.
In het seizoen 2003-2004 speelde hij met hetzelfde orkest Gershwin’s  Rhapsody in Blue. In 2007 vertolkte Marten het Pianoconcert in D van Joseph Haydn met het Amsterdams Begeleidingsorkest en in 2013 het Pianoconcert nr.9 (Jeunehomme) van W.A. Mozart met het National Symfonisch Kamerorkest NASKA.
Marten begeleidt regelmatig koren, instrumentalisten en solozangers tijdens repetities, masterclasses en concerten. Van 2001 tot 2008 maakte hij samen met Jeroen de Vaal (tenor) en Mark Snitselaar (klarinet) deel uit van het Hirten Trio. Sinds 2008 vormt Marten met de Franse bariton Fernand Bernadi het Duo Ardente. In het dagelijks leven werkt Marten als manager van de teams Facilitaire Zaken en Financiële Administratie bij de Provincie Flevoland.

 

 

NASKA

 

Anita Dam-Stoop werd in 1970 in Rotterdam geboren. Op negenjarige leeftijd begon ze met dwarsfluitlessen op de muziekschool. Omdat ze al op jonge leeftijd wist dat ze naar het conservatorium wilde, is ze na de basisschool naar de “MAVO voor Ballet en Muziek” gegaan, een onderdeel van het Rotterdams conservatorium.
Tijdens deze periode heeft ze haar eerste solo-optredens gegeven. Uiteindelijk is ze na de opleiding “HAVO voor Muziek en Dans” naar het Utrechts conservatorium gegaan.
In 1994 behaalde zij haar diploma “docerend musicus” en twee jaar later studeerde ze aan het conservatorium af als “uitvoerend musicus”. Naast de lessen van haar eigen docenten I. Deij en K.Verheul, volgde ze masterclasses bij de bekende fluitisten E. Biessen, T. Wye en P.L. Graf.
Tijdens haar studieperiode heeft ze veelvuldig opgetreden in diverse orkesten. Ook heeft ze geremplaceerd bij het Radio Philharmonisch Orkest. In 1991 heeft ze het fluittrio “Il Terzetto” opgericht. Hiermee heeft ze tot 2000 concerten gegeven in binnen- en buitenland en zijn er radio-opnames gemaakt. Daarnaast heeft ze haar medewerking verleend aan een aantal andere ensembles.  Momenteel treedt ze als solist op met diverse pianisten en koren. Met deze koren heeft ze in binnen- en buitenland opgetreden en heeft ze meegewerkt aan cd-opnames.
De samenwerking met “Le Shaddai” bestaat al 20 jaar! Het begon in 1994 met haar medewerking aan een cd-opname. Een hoogtepunt was de concertreis naar Canada in 2000. Ook heeft ze in 2001 haar medewerking verleend aan een
cd-opname. Naast het uitvoerende gedeelte is ze als docent werkzaam. Vanaf 1992 heeft ze een zelfstandige lespraktijk in IJsselstein bij ”Fulco Muziekonderwijs”.

Anita vanDam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grietje Houwink onze reservedirigent

grietje02Een aantal jaren geleden werd ik gevraagd om ‘reservedirigent’ te worden bij Le Shaddai. Het gebeurt af en toe wel eens dat er een optreden gepland is, en dat Gert Hans zelf niet kan dirigeren.
Dan mag ik invallen en ik doe dat met heel veel plezier!

We hebben niet altijd de mogelijkheid om samen te repeteren, maar op de een of andere manier komen Le Shaddai en ik er samen altijd goed uit en worden het optredens waar Le Shaddai de sterren van de hemel zingt en waar we allemaal door geraakt worden.

In 2000 heb ik de Meerjarige Dirigenten Opleiding (MDO) van Kunstfactor (voorheen SNK en Unisono) afgerond. De docenten tijdens de opleiding waren Evert Wagter en Marjolein Berkvens. Ik vond het een prachtige opleiding, waar ik veel van geleerd heb. Ik kijk er met veel genoegen op terug.Grietje01
Ik heb door de jaren heen veel ervaring opgedaan als dirigent van verschillende gemengde koren, een vrouwenkoor, een mannenkoor, een cantorij, kinderkoren, kerkkoren, jongerenkoren en kleine ensembles. Door deze koren ben ik in aanraking gekomen met veel soorten muziek.

Het is mooi om te ervaren dat ongeacht welk muziek je zingt, emoties kunnen worden oproepen bij de toehoorders, de koorleden en bij mij, als dirigent.

Op dit moment ben ik dirigent van Christelijk gemengd koor “Revival” in Huizen en gemengd koor “Tourdion” in Amersfoort. Daarnaast leid ik het “Wijngaardkoor”, een koor voor mensen met dementie in verpleeghuis “de Wijngaard” in Bosch en Duin. Naast het dirigeren werk ik een aantal uren in de week als Pastoraal werker.