Dirigent

Gert J. Hans (geb. 1958 in Zwolle)
werd op 15-jarige leeftijd aangenomen op het conservatorium in Zwolle.Hij studeerde hier orgel, piano en koordirektie. Hij behaalde de diploma’s DM (Docerend Musicus) en UM (Uitvoerend Musicus). Van 1981 tot 1989 was hij orgel- en pianodocent aan de muziekschool in Woerden. In deze periode concerteerde  hij regelmatig  als organist en pianist zowel solistisch als begeleider van vocalisten en instrumentalisten. In 1990 begon hij serieus met het dirigeren van koren. In 1992 behaalde hij in Utrecht bij Oane Wierdsma en Jos van Velthoven zijn diploma koordirectie. Daarna studeerde hij nog 2 jaar koor- en orkestdirectie bij de bekende koorpedagoog Joop Schets en kerkmuziek bij Wim Kloppenburg. Tegelijkertijd volgde hij 5 jaar zanglessen bij de sopraan Lyda van Tol. Hij volgde verschillende cursussen koordirectie en orkestdirectie. Gert  is dirigent van 4 Koren. Met deze koren verzorgt hij concerten in binnen- en buitenland met a-capella programma’s tot en met de grote koorwerken met orkest.In zijn woonplaats Wilnis heeft hij een muzieklespraktijk als orgel-, pianodocent en docent koordirectie en koorscholing.

HB7_7866

HB7_7682 HB7_7685 HB7_7687

Begeleiding

MartenTilstraMarten Tilstra (1979) studeerde Nederlands aan de Universiteit Utrecht.
Daarnaast speelt hij al vanaf zijn jeugd piano.
Hij volgde lessen bij zijn vader, Wiebe Tilstra en Rob Harris. Hij studeerde piano aan het conservatorium van Utrecht, aanvankelijk bij Alwin Bär en vanaf 2000 bij Kyoko Hashimoto. In maart 2004 won Marten de tweede prijs in de Noordelijke Regionale Finale van het Prinses Christina Concours. In het seizoen 2000-2001 soleerde hij bij het Fries Jeugd Harmonie Orkest met het pianoconcert van Kees Vlak.
In het seizoen 2003-2004 speelde hij met hetzelfde orkest Gershwin’s  Rhapsody in Blue. In 2007 vertolkte Marten het Pianoconcert in D van Joseph Haydn met het Amsterdams Begeleidingsorkest en in 2013 het Pianoconcert nr.9 (Jeunehomme) van W.A. Mozart met het National Symfonisch Kamerorkest NASKA.
Marten begeleidt regelmatig koren, instrumentalisten en solozangers tijdens repetities, masterclasses en concerten. Van 2001 tot 2008 maakte hij samen met Jeroen de Vaal (tenor) en Mark Snitselaar (klarinet) deel uit van het Hirten Trio. Sinds 2008 vormt Marten met de Franse bariton Fernand Bernadi het Duo Ardente. In het dagelijks leven werkt Marten als manager van de teams Facilitaire Zaken en Financiële Administratie bij de Provincie Flevoland.

NASKA